Boottochten

Je gids neemt je mee op de historische Leie, waar Romeinen en Vikings passeerden; waar de Graven van Vlaanderen verbleven; waar de haven bruiste met bier en vrouwen, waar de Bourgondiers resideerden, waar laken en linnen verkocht werden.

Vaar door het Leielandschap van Gezelle, met vlas- en andere kapellekes, rootputten en kaven. Zo kom je op de Nieuwe Leie met de schitterende bruggen. Langsheen het Budabeach vaar je door tot in Kuurne en keert terug langs de geklasseerde sluis van het kanaal en de Groeninghekouter van 1302. Na twee uur varen kom je terug op het vertrekpunt aan de aanlegsteiger langs het Guido Gezellepad.

Tijdens de uitstap wisselt de gids historische verhalen en mythes af. Halfweg is een aperitiefje en een versnapering voorzien.

Deze boottochten worden samen met onze partner ‘De Keper’ georganiseerd. De Keper staat in voor het verhuren van plezierboten in Kortrijk.

De eerste tocht is gepland op zondag 02 juni 2019, daarna varen we telkens uit op zon- en feestdagen t.e.m. 15 september. 

Praktisch:

  • Vooraf inschrijven is een absolute noodzaak via mail naar bootverhuur.dekeper@gmail.com
  • Vertrek telkens om 10:30 uur, aanlegsteiger van De Keper, Guido Gezellewandeling (achterkant van de zuidelijke Broeltoren).
  • Het is niet nodig om vooraf te betalen. 
  • Meevaren kost 20 euro per persoon (10 euro voor kinderen onder twaalf).
  • Bij onvoldoende inschrijvingen wordt niet uitgevaren.

%s