Kortrijkse Geheimen

Kortrijkse Geheimen

Heeft de titel jou getriggerd? De inhoud van deze wandelingen is helaas top secret. Maar toch een tipje van de sluier: verwacht je aan bekende plekjes met een onbekend verhaal, aan pleinen met geheimen, aan geheime keldertjes, een K-town urban legend, een staaltje van burgerlijke hypocrisie, een weggemoffeld kunstwerk en duistere volksverhaaltjes.

Kortom, een hele reeks wandelingen met vele verrassingen, volgens hetzelfde concept maar een ander parcours en andere geheimen.

Zo evolueert “Kortrijkse Geheimen” tot een reeks met nu al keuze tussen 4 verschillende wandelingen:

Kortrijkse Geheimen – Gentpoort

De inhoud van deze wandeling is helaas top secret. Maar toch een tipje van de sluier: verwacht je aan bekende plekjes met een onbekend verhaal, aan pleinen met geheimen, geheime keldertjes, een K-town urban legend, een staaltje van burgerlijke hypocrisie, een weggemoffeld kunstwerk en duistere volksverhaaltjes. De wandeling eindigt aan de Gentpoort met een drankje (niet inbegrepen).

Enkel mogelijk van maandag tot vrijdag vanaf 18u. Startplaats o.t.k. – Einde aan de Gentpoort met een drankje (niet inbegrepen), 2 km, KNT !

Kortrijkse Geheimen – Veemarkt

Ook over deze wandeling kan vooraf weinig worden prijsgegeven. Maar hierbij alvast enkele tips: verwacht je aan vreemde associaties tussen vroeger en nu, aan culinaire geheimen, een stukje K-town fake news, Kortrijkse paddo’s, een weggemoffeld kunstwerk en lokaal zangtalent.

Startplaats o.t.k. – Einde op de Veemarkt met een drankje (niet inbegrepen), 2 km.

Kortrijkse Geheimen – Overleie

Deze wandeling speelt zich af in de Kortrijkse stadswijk Overleie. Met verhalen over de Spatjes, burgemeester Schinkel en Reynaert, Johnny Turbo, het Amsterdams Poortje, Antwerpse politici, de Koeweg, de rijkste man ter wereld, verborgen paardenstallen, Marcel Kint, een toren zonder bouwvergunning, Kortrijkse paddo’s en de moord op een koelie. De wandeling eindigt ergens op Overleie met een drankje (niet inbegrepen).

Startplaats o.t.k. – Einde op Overleie met een drankje (niet inbegrepen), 2 km.

Kortrijkse Geheimen – Buda

Het grote Buda-eilandverhaal verdwijnt wat op de achtergrond en maakt plaats voor minder bekende verhalen: over Haarlemse burgemeesters, damastwevers, strontrapers, ijsmakers, foto-ontwikkelaars, brouwers, schuddevissers, de Budatempel en de miniatuurbasiliek, kunstenaars en kunstjesmakers, Zusters Augustinessen, 17de eeuwse fresco’s, vreemde muren en secret gardens.

Startplaats o.t.k. – Einde op Buda met een drankje (niet inbegrepen), 2 km.

BOEK HIER

%s