Béatrice Ramboux

Als erkende streekgids ‘Leiestreek’  ben ik zowel geboeid door de geschiedenis van Kortrijk als door de grote veranderingen die er de laatste jaren plaatsvonden in mijn stad.  Ik neem jullie dan ook graag mee op ontdekking, niet alleen naar de sfeervolle middeleeuwse plaatsen maar ook naar de hedendaagse architectuur en infrastructuurwerken in het centrum. Dit kan te voet, met de fiets of met de step in het Nederlands of in het Frans, mijn moedertaal.

Kortrijk ontdekken
Kortrijk ontdekken

Dé instapwandeling voor wie een algemene inkijk wil op Kortrijk: een trendy stad in volle ontwikkeling met een historisch verleden.

Historisch Kortrijk
Historisch Kortrijk

Maak kennis met de belangrijkste monumenten uit de Kortrijkse geschiedenis, getuigen van een bewogen en luisterrijk verleden.

Metamorfose van de stad
Metamorfose van de stad

Tekst en uitleg bij de nooit geziene metamorfose van de stad en haar vele boeiende bouwprojecten.

Budawandeling
Budawandeling

Het Buda-kunsteneiland, een magische plaats waar middeleeuws erfgoed hand-in-hand gaat met de meest trendy en hippe plaatsen van Kortrijk.

Begijnhof
Begijnhof

De geschiedenis van de Kortrijkse begijntjes en hun Begijnhof, een oord van rust dat met een woelige geschiedenis niet werd gespaard van geweld.

Stationswandeling
Stationswandeling

Ontdek samen met de gids het verleden en de toekomst van de stationsbuurt.

Texture te Kortrijk
Texture te Kortrijk

Een interactieve reis doorheen de wondere wereld van het vlas en zijn vele toepassingen die je vaak niet zou verwachten.

Achter de schermen van Zorggroep H. Hart
Achter de schermen van Zorggroep H. Hart

Geschiedenis, actualiteit en toekomst van Zorggroep H.Hart met zijn historische en iconische gebouwen die zo beeldbepalend zijn voor Kortrijk en Buda.