Kortrijk lopend leren kennen.

Sinds kort biedt GidsenPlus een primeur aan met de Tourist Run, een 8500 meter lange looptocht waarbij gids Leslie Ramboer je lopend laat kennis maken met onze stad.

Dit initiatief werd ook opgemerkt door de krant Het Nieuwsblad, die er onderstaand interview met Leslie over publiceerde:

KORTRIJK / MENEN –

8.500 meter historische wist-je-datjes en opvallende weetjes. Dat is het opzet van de Touristrun, een gegidste looptocht door Kortrijk. Leslie Ramboer introduceert de toeristische looptoer. “De snelste én gezondste manier om Kortrijk te ontdekken.”

De man die de atoombom mogelijk maakte? Een Kortrijkzaan, jawel. Een vrijmetselaarsloge op de Houtmarkt? Klopt, maar waar? En George Washington, die is geboren in de stad aan de Leie.

Leuke wist-je-datjes die zelfs menig Kortrijkzaan niet weten en die Leslie Ramboer (34) uit Lauwe wereldkundig wil maken als gids. Echter, niet de doordeweekse gids die met een paraplu staat te zwaaien. Leslie neemt de al dan niet Kortrijkse toerist al lopend op sleeptouw.

Kleurtje

“Een idee waar ik al anderhalf jaar mee speelde en nu eindelijk kon uitwerken. Toen ik er het eerst over hoorde, was ik meteen overtuigd. Zo chic”, zegt Leslie, die ondersteuning krijgt van de stad in het kader van Kortrijk Europese Sportstad.

Ieper en Brugge hebben al hun versie van de Touristrun, Kortrijk kon dan ook niet achterblijven. 8,5 kilometer – of symbolisch 8.500 meter – lang neemt Leslie de mensen mee langs onder andere de Grote Markt, het Groeningemonument en Kortrijk Weide. Toch geen klein toertje.

“Het tempo, zo’n 8,5 kilometer per uur, ligt sowieso laag genoeg dat ik de hele toer kan praten”, glimlacht Leslie. “Plus, ik pas me ook aan aan de klant. Zo kan ik er enkele pauzes insteken als dat nodig is. Als ze geen vragen meer stellen en een kleurtje krijgen, dan weet ik het wel.”

Goede doel

Een ideale manier om snel en gezond de verhalen van de stad te ontdekken. Verhalen die ze zelf ook allemaal moest leren kennen. “Dankzij de gidsen van Gidsenplus heb ik zelf gigantisch veel bijgeleerd. Vooral de weetjes bleven me meteen bij. De data die we vroeger op school leerden, heb ik weer wat moeten instuderen”, lacht de sportieve gids.

Boeken kan via www.gidsenplus.be, touristrunkortrijk@outlook.com of 0491/86.66.12. Kostprijs bedraagt 25 euro per individu, 35 voor een duo en vanaf drie personen 10 euro per deelnemer. Per boeking schenkt Leslie 2,5 euro aan Een Hart voor ALS. “Ter nagedachtenis van Bart Verhaeghe, de vader van een goeie vriendin van me. Op het einde van het jaar stort ik het ingezamelde bedrag telkens aan het goede doel.”

 

 

%s