Ellie Samyn

Mijn opleidingen ‘Tourism Management’ en ‘Regiogids Leiestreek’, wekten mijn interesse voor de verschillende kunststromingen en geschiedenis van verschillende culturen als in de Leiestreek. Daar ontstond de passie om over de vele facetten van de streek te vertellen.
Ik woon te Heule (regio Kortrijk) en ken de streek en zijn cultuur vrij goed, maar leer over de regio nog iedere dag bij. Je kan me het best strikken in Kortrijk, aan het kasteel van Rumbeke of het tabaksmuseum te Wervik. Tot in de Leiestreek!

Kortrijk ontdekken
Kortrijk ontdekken

Dé instapwandeling voor wie een algemene inkijk wil op Kortrijk: een trendy stad in volle ontwikkeling met een historisch verleden.

Historisch Kortrijk
Historisch Kortrijk

Maak kennis met de belangrijkste monumenten uit de Kortrijkse geschiedenis, getuigen van een bewogen en luisterrijk verleden.

Metamorfose van de stad
Metamorfose van de stad

Tekst en uitleg bij de nooit geziene metamorfose van de stad en haar vele boeiende bouwprojecten.

Guldensporen wandeling
Guldensporen wandeling

Maak kennis met de belangrijkste figuren van de Guldensporenslag en wat er uit die tijd nu nog te bewonderen is.

Begijnhof
Begijnhof

De geschiedenis van de Kortrijkse begijntjes en hun Begijnhof, een oord van rust dat met een woelige geschiedenis niet werd gespaard van geweld.

Stationswandeling
Stationswandeling

Ontdek samen met de gids het verleden en de toekomst van de stationsbuurt.

Tabakmuseum te Wervik
Tabakmuseum te Wervik

Wegwijs in de oorsprong, geschiedenis en economisch belang van tabak, de plant die vandaag wordt wereldwijd wordt verband.

Texture te Kortrijk
Texture te Kortrijk

Een interactieve reis doorheen de wondere wereld van het vlas en zijn vele toepassingen die je vaak niet zou verwachten.

Achter de coulissen van de Schouwburg en Muziekcentrum Track.
Achter de coulissen van de Schouwburg en Muziekcentrum Track.

Wil je graag even piepen achter de gordijnen van de Stadsschouwburg? Of wil je wel eens als een podiumkunstenaar de zaal kunnen inkijken? Ken je het Muziekcentrum Track? Grijp je kans en schrijf in voor een unieke rondleiding in de Kortrijkse Culturele Centra.