Uitverkocht auditorium 1302 voor lezing ‘Het oorlogsdagboek van Streuvels’.

In het kader van ‘Verbaal Verhaal’ (maandelijkse geschiedenis-lezingen georganiseerd door Kortrijkse erfgoedverenigingen), organiseerde GidsenPlus een lezing door Karel Platteau over ‘Het oorlogsdagboek van Streuvels’.

Tot onze vreugde werd het een schot in de roos met een uitverkocht auditorium 1302.

De oorlogsdagboeken van Stijn Streuvels zijn niet zozeer een historisch relaas ‘over den oorlog’ &-‘die moorderij op groote schaal’ – maar vormen vooral een ontroerend tijdsdocument over het leven van alledag tijdens de Eerste Wereldoorlog. De foto’s die tijdens de lezing werden getoond maakten de inhoud concreet en gaven ons een exact beeld van het Kortrijk uit die tijd.

Na afloop kon het publiek napraten bij een frisse pint Streuvelsbier, ons aangeboden door onze sponsor Brouwerij Verhaeghe uit Vichte. Voor wie nog met de wagen moest rijden, werd voorzien in heerlijk fruitsap door sponsor ‘hof ’t klokhuis’. Dit werd ons aangeboden door Johan Harrie, niet alleen zaakvoerder maar ook zelf lid van GidsenPlus.

Alle toekomstige lezingen vinden eveneens plaats om 19 uur in het auditorium van Kortrijk 1302 (Houtmarkt) tenzij anders vermeld.

Toegang 2 euro, inclusief drankje achteraf.

Het volledige programma vind je op: www.kortrijk.be/verbaalverhaal

 

%s