Het aanbod van GidsenPlus

Hier vind je een overzicht van ons volledige aanbod. We verwijzen hierbij graag naar de pagina’s van elke individuele gids om meer gegevens te vernemen van het specifieke en alternatieve aanbod.

Kortrijk ontdekken
Kortrijk ontdekken

Dé instapwandeling voor wie een algemene inkijk wil op Kortrijk: een trendy stad in volle ontwikkeling met een historisch verleden.

Bierwandeling
Bierwandeling

Centraal in de wandeling staan bieren en hedendaagse brouwerijen uit de Leiestreek, gebracht tegen de achtergrond van het verleden en de toekomst van de stad.

Historisch Kortrijk
Historisch Kortrijk

Maak kennis met de belangrijkste monumenten uit de Kortrijkse geschiedenis, getuigen van een bewogen en luisterrijk verleden.

Boottochten
Boottochten

Vaar mee met de ‘Kalle’ op de historische en de nieuwe Leie met haar Broeltorens, schitterende nieuwe bruggen en Leiestreek met een verleden.

Metamorfose van de stad
Metamorfose van de stad

Tekst en uitleg bij de nooit geziene metamorfose van de stad en haar vele boeiende bouwprojecten.

Smakelijk Kortrijk
Smakelijk Kortrijk

Een trip door een onbekend stukje Kortrijk met versnaperingen onderweg.

Budawandeling
Budawandeling

Het Buda-kunsteneiland, een magische plaats waar middeleeuws erfgoed hand-in-hand gaat met de meest trendy en hippe plaatsen van Kortrijk.

Luwte in de stad
Luwte in de stad

Een interactieve themawandeling langs stille plekjes in de binnenstad.

Water in de stad
Water in de stad

Pompen, fonteinen en zwembaden: waar haalt Kortrijk drinkbaar water en wat gebeurt er met het vuile water?

Guldensporen wandeling
Guldensporen wandeling

Maak kennis met de belangrijkste figuren van de Guldensporenslag en wat er uit die tijd nu nog te bewonderen is.

Over Medecins en Cyurgienen
Over Medecins en Cyurgienen

Beroemde dokters, apothekers en hun mysterieuze symbolen: het verhaal over het ontstaan, de geschiedenis en evolutie van de geneeskundige zorg in Kortrijk.

Bestaande en verloren markten
Bestaande en verloren markten

Op ontdekkingsreis langs de vele pleintjes die hun oorsprong vonden in vergeten marktplaatsen: de Houtmarkt, de Vlasmarkt, de Korenmarkt, de Vismarkt, de Veemarkt,…

Illustere Kortrijkzanen
Illustere Kortrijkzanen

George Washington, Jan Palfijn en Roeland Savery: het zijn slechts enkele van de vele illustere Kortrijkzanen die tijdens deze wandeling aan bod komen.

On-geloof-lijk
On-geloof-lijk

Een historische wandeling die op ludieke wijze het schrille contrast toont tussen de eeuwenlange volkse vroomheid en de sterk ontkerstende samenleving vandaag.

Sint-Maarten kerk
Sint-Maarten kerk

De schatten van de grootste kerk van de stad: het ‘Kelderke Gods’, de Sint Annakapel, de sacramentstoren en het ongeëvenaard zicht van op de top.

Begijnhof
Begijnhof

De geschiedenis van de Kortrijkse begijntjes en hun Begijnhof, een oord van rust dat met een woelige geschiedenis niet werd gespaard van geweld.

Het aanbod van GidsenPlus is gebaseerd op de diversiteit van haar leden. Onze leden hebben allemaal, naast hun basisvaardigheid van gids, ook een specialiteit uitgebouwd. Daardoor slagen wij er als gidsenvereniging in een gevarieerd aanbod aan te bieden.

Zowel klassieke, historische centrumwandelingen als leuke en verrassende alternatieve initiatieven zijn mogelijk. Een gegidste wandeling met de familie hoeft immers niet dezelfde te zijn als een uitstap op vraag van een heemkundige kring.

€60/rondleiding
gevarieerd
aanbod

op maat