Luswandelingen Moen – Heestert – Zwevegem

Dit pakket biedt je keuze uit een aantal vertelwandelingen naar keuze langs en over het kanaal Bossuit- Kortrijk.
Je maakt er kennis met het verleden, heden en de grootse toekomstplannen van het kanaal.

Het leuke ervan is, dat zowel inhoud als afstand kunnen aangepast worden aan de vraag van de klant en tijd van het jaar.

Hieronder vind je enkele mogelijke trajecten, maar aarzel vooral niet om ons te contacteren voor een wandeling op jouw maat.

1)      Startplaats: Station Moen Heestert

Vanaf de parking aan het vroegere Station te Moen/Heestert verken je de Oude Spoorwegbedding, kom je voorbij de kapel van O L Vrouw van de Souterrain, houdt je halt aan het St Pietersbrugje en keer je terug via enkele kerkwegels.

Afstand ongeveer 6 km.

Een grotere lus kan gemaakt worden tot aan het centrum Zwevegem-Knokke (met mogelijkheid  drank-  en sanitaire stop) – eventueel terug door het Orveytbos, langs het sluis te Moen en verder via kerkwegels.

Afstand:  kan variëren van  12 tot 15 km.

2)      Startplaats: St Pietersbrugje  op het kanaal Bossuit – Kortrijk te Moen

Een drietal mogelijkheden gaande van 5 tot 10 km over of door het Orveytbos eventueel met  oversteek over het kanaal waarbij aandacht besteed wordt aan de wijzigingen in het landschap voor en na de verbreding van het kanaal gekruid met enkele historische wetenswaardigheden.

3)      Startplaats: Kerk te Knokke Zwevegem

Eveneens kunnen verscheidene wandelingen gestart worden vanaf het centrum Knokke-Zwevegem.

Afstand kan variëren tot 15 km. Evenwel geen mogelijkheden voor sanitaire stop onderweg.

4)      Startplaats: Keiberg

Hoogste punt tussen station Moen-Heestert en rond punt Knokke-Zwevegem op N8: tochten ZONDER mogelijkheid sanitaire stop!!

Je vertrekt via een kerkwegel richting kanaal om via een veldweg op de Oude Spoorweg en onder de Zwarte Brug door aan het sluis te Moen te komen. Terug via een veldwegel en langs de kapel OLVrouw van de Souterrain naar de wagens.

Duur: 1u30

Alternatief: Idem als onder I maar terug via veldwegel en kapel O L Vrouw van de Hoogmolen met verzichten op Schelde- en Leievallei (de Hoogmolen is het tweede hoogste punt van Heestert) verder via veldwegel door open veld terug naar de wagens.

Duur: 2u30 (ideale tocht bij volle-maan-winternacht of mooie zomerdagen)

BOEK HIER!