GidsenPlus vzw heeft een nieuwe voorzitter

Onze Gidsenvereniging GidsenPlus vzw, die zowel in Kortrijk als in de hele Leiestreek rondleidingen verzorgt voor grote en kleine groepen, heeft een nieuw bestuur gekozen. Voorzitter Jan Devos liet weten zich niet opnieuw kiesbaar te stellen waardoor zijn functie vrij kwam te staan. Na een virtuele stemming waren alle functies vrij snel ingevuld. 

We wensen bij deze ook Jan Devos te bedanken voor alles wat hij voor GidsenPlus vzw heeft betekend. Dankzij zijn inzet, motivatie en inspiratie staat de vereniging bekend als een waardevolle meerwaarde voor de stad en de hele Leiestreek in het vertellen van leuke verhalen, toffe anekdotes en maken we er voor de toerist een aangename rondleiding van.

Omwille van de maatregelen konden de leden van GidsenPlus vzw niet fysiek samenkomen maar is het toch gelukt om via een virtuele stemming het nieuwe bestuur te kiezen. De nieuwe bestuurders zijn Geert Callens, Marc Vanherpe, Béatrice Ramboux, Philippe Fieux, Bart Hanson en Ellie Samyn die de taken verdelen zoals ondervoorzitter, secretaris, financieel beheerder, communicatie- en vormingsverantwoordelijke, verdeler van de gidsbeurten, opstart nieuwe rondleidingen… Alles zal in vlotte samenwerking gebeuren met de nieuwe voorzitter Dominique Vanden Berghe die al een aantal jaar lid is van GidsenPlus vzw en reeds onder heel wat initiatieven haar schouders zette. Ze is een enthousiaste – ingeweken – Kortrijkzaan die haar hart verloren is in de stad en bij uitbreiding de hele Leiestreek. Zij staat voor hetgeen GidsenPlus vzw al 8 jaar staat, nl mensen enthousiasmeren tijdens rondleidingen te voet, met de fiets, met de step of zelfs per boot en dit op een leuke en vertellende manier over het heden, verleden en zeker de toekomst.

Quote Dominique – nieuwe voorzitter GidsenPlus vzw

GidsenPlus is een equipe begenadigde vertellers en ‘boeiende verhalen’-makers. Fijne mensen die elkaar inspireren, elk met een eigen achtergrond, een unieke insteek. Ik werd er meteen opgenomen en voelde me direct thuis. Het is een eer om deel uit te maken van het team.

Inmiddels staan de leden van GidsenPlus vzw te popelen om toeristen weer mee te nemen op ontdekkingstocht in de stad en in de streek. Wil je meer informatie over de rondleidingen die we aanbieden? Neem zeker een kijkje op www.gidsenplus.be of stel je vraag via info@gidsenplus.be