Bart Hanson

Beroepshalve was ik lange tijd actief in het onthaaltoerisme in binnen- en buitenland. Vorig jaar ben ik afgestudeerd als regiogids Leiestreek. Ik breng graag onze rijke lokale geschiedenis en erfgoed tot leven. Met hier en daar een knipoog naar de actualiteit en een kwinkslag naar mijn publiek.

Ik ben beschikbaar op weekdagen na 17.30u., tijdens het weekend en op feestdagen de volledige dag.

De rondleidingen van Bart Hanson

Boottochten
Boottochten

Vaar mee met de ‘Kalle’ op de historische en de nieuwe Leie met haar Broeltorens, schitterende nieuwe bruggen en Leiestreek met een verleden.

Metamorfose van de stad
Metamorfose van de stad

Tekst en uitleg bij de nooit geziene metamorfose van de stad en haar vele boeiende bouwprojecten.

Over Medecins en Cyurgienen
Over Medecins en Cyurgienen

Beroemde dokters, apothekers en hun mysterieuze symbolen: het verhaal over het ontstaan, de geschiedenis en evolutie van de geneeskundige zorg in Kortrijk.

Kortrijkse Geheimen
Kortrijkse Geheimen

De inhoud van deze wandeling is helaas top secret. Maar verwacht je aan bekende plekjes met geheimen en duistere volksverhaaltjes.

Kortrijkse Burgemeesterswandeling
Kortrijkse Burgemeesterswandeling

Het verhaal van een tiental Kortrijkse beroemde burgemeesters van de 16de tot de 20e eeuw. In welke tijdsgeest en hoe kwamen ze aan de macht, waar lagen toen de grenzen van Kortrijk, met welke problemen werden ze geconfronteerd en wat waren hun verwezenlijkingen? Ook hun straffe stoten worden door de gids niet ontweken.

Op en rond het Volksplein
Op en rond het Volksplein

Het Volksplein, de Dubbele Haagjes, de Vogelmarkt… het gaat over hetzelfde pleintje aan de rand van de laat 19e eeuwse gordel rond Kortrijk. Als buurtbewoner neemt Bart je mee op een toer door de wijk.