Jan Dhaene

Geboren en getogen in Kortrijk, vertel ik je de geschiedenis van mijn stad in geuren en kleuren: de politieke en sociale situatie van heden en verleden, de impact van de oorlogen, en de rijke vlastraditie in het textielmuseum Texture.
Ik was destijds betrokken bij het Europees project van de Seine-Nord verbinding en de Leieverbreding en vertel je alles over de stad in ontwikkeling!.
Daarnaast neem ik je graag mee op kroegentocht en vertel je alles over brouwerijen en stokerijen in de stad en haar deelgemeenten.
Mijn internationale carrière laat me toe ook in het Engels, Frans en Duits te gidsen.

De rondleidingen van Jan Dhaene

Kortrijk ontdekken
Kortrijk ontdekken

Dé instapwandeling voor wie een algemene inkijk wil op Kortrijk: een trendy stad in volle ontwikkeling met een historisch verleden.

Historisch Kortrijk
Historisch Kortrijk

Maak kennis met de belangrijkste monumenten uit de Kortrijkse geschiedenis, getuigen van een bewogen en luisterrijk verleden.

Boottochten
Boottochten

Vaar mee met de ‘Kalle’ op de historische en de nieuwe Leie met haar Broeltorens, schitterende nieuwe bruggen en Leiestreek met een verleden.

Metamorfose van de stad
Metamorfose van de stad

Tekst en uitleg bij de nooit geziene metamorfose van de stad en haar vele boeiende bouwprojecten.

Kortrijk en zijn kanaal
Kortrijk en zijn kanaal

De omgeving van het kanaal wordt een trendy plaats om te wonen of te werken, de buurt herleeft en verjongt: het kanaal wordt weer een ankerplaats in de stad.

Stationswandeling
Stationswandeling

Ontdek samen met de gids het verleden en de toekomst van de stationsbuurt.

Texture te Kortrijk
Texture te Kortrijk

Een interactieve reis doorheen de wondere wereld van het vlas en zijn vele toepassingen die je vaak niet zou verwachten.