Johan Harrie

In Sint-Denijs, de grootste en meest landelijke deelgemeente van Zwevegem, baat ik samen met het gezin een familiaal, milieuvriendelijk fruitteeltbedrijf uit. Naast fruitteelt zijn er omwille van risicospreiding diverse neven-  of landbouwverbredingsactiviteiten : productie van fruitsappen, wijn en cider, een vakantiewoning, bezoekboerderij, zomerterras en catering met hoeve- en streekproducten. Sinds 2009 baten wij tevens een hoevewinkel uit in het historisch hart van Kortrijk.

Op de markt in Kortrijk kwam ik via klanten stilaan in contact met het rijke verleden van de stad en omstreken.  De interesse in oude, historische kaarten heb ik overgehouden aan mijn vorige job als luchtfoto-interpretator in een bedrijf gespecialiseerd in luchtfotografie en cartografie. Boeken en documenten met oude kaarten of afbeeldingen uit de streek kan ik dan ook niet naast mij zien liggen.

De rondleidingen van Johan Harrie

Sint-Denijs en Helkijn
Sint-Denijs en Helkijn

De  geschiedenis van Sint-Denijs en Helkijn met de nadruk op de periode van de 16e-17e eeuw met zijn vele opeenvolgende oorlogen tussen Frankrijk en de Spaanse Nederlanden.