Wim Bruynooghe

Als voormalig leraar Plastische Opvoeding en Natuurexploratie (V.S.O.) zet ik mij graag in voor gidsbeurten met fiets, tandem of step in de ruime omgeving van Kortrijk.

Daarbij wordt vooral gefocust op natuur- en cultuurverschijnselen in combinatie met een gezonde fysieke inspanning.

Mijn interesse spitst zich toe op poëzie ( bundeltje puntdichten ), muziek (verleden als chansonnier) en stripverhalen ( organisator van Lucky Luke 50 jaar-tentoonstelling ). Deze interesses kleuren dan ook mijn optreden al streekverteller.

De rondleidingen van Wim Bruynooghe

Historisch Kortrijk
Historisch Kortrijk

Maak kennis met de belangrijkste monumenten uit de Kortrijkse geschiedenis, getuigen van een bewogen en luisterrijk verleden.

Boottochten
Boottochten

Vaar mee met de ‘Kalle’ op de historische en de nieuwe Leie met haar Broeltorens, schitterende nieuwe bruggen en Leiestreek met een verleden.

Smakelijk Kortrijk
Smakelijk Kortrijk

Een trip door een onbekend stukje Kortrijk met versnaperingen onderweg.

On-geloof-lijk
On-geloof-lijk

Een historische wandeling die op ludieke wijze het schrille contrast toont tussen de eeuwenlange volkse vroomheid en de sterk ontkerstende samenleving vandaag.

Begijnhof
Begijnhof

De geschiedenis van de Kortrijkse begijntjes en hun Begijnhof, een oord van rust dat met een woelige geschiedenis niet werd gespaard van geweld.

Stadsspel ‘Lucky Luke en de Gulden Sporen’
Stadsspel ‘Lucky Luke en de Gulden Sporen’

Ga mee met Lucky Luke op zoek naar een schatkaart die door de Daltons in Kortrijk werd verstopt, en ontdek zo de geheime bergplaats van de Gulden Sporen.

Bellegem en het ‘Land van Mortagne’
Bellegem en het ‘Land van Mortagne’

‘Preusch Belleghem’, gelegen bovenop de Sint-Leonardusberg, is een toegangspoort tot het wandelnetwerk ‘land van Mortagne’ met zijn vele verhalen.

Texture te Kortrijk
Texture te Kortrijk

Een interactieve reis doorheen de wondere wereld van het vlas en zijn vele toepassingen die je vaak niet zou verwachten.