GIDSENPLUS

Leiestreek

In 2012 verenigden een groep mensen zich die al enige tijd actief waren in het gidsen en begeleiden van groepen door onze streek in de vzw GidsenPlus. Zij groeiden inmiddels uit tot enthousiaste gidsen, vertellers en streekverkenners.

Onze streek heeft immers heel wat te bieden: verhalen over bekende figuren, ons middeleeuws verleden, vergeten plaatsjes en uiteraard ons prachtig landschap dat misschien wat minder bekend is maar zeker niet onbemind. Bovendien zijn Kortrijk en omgeving in volle expansie met tal van nieuwe projecten en ingrijpende veranderingen die bepalend zijn voor het toekomstbeeld van stad en streek.

GidsenPlus is een vereniging van individuen die elk een specifieke passie hebben voor ons cultureel en historisch erfgoed of voor natuur en landschap. Sommigen onder ons zijn geboren vertellers, anderen hebben dan weer een bijzondere kennis rond een bepaald thema opgebouwd en willen dat graag met jou delen.

Maatschappelijke zetel: Sint-Godelievestraat 41, 8501 Kortrijk-Heule

Verwacht van ons geen schoolse les geschiedenis of saaie wetenschap, maar een uitstap gevuld met boeiende verhalen.

Wij bieden je zowel op maat gemaakte gidsbeurten als standaardwandelingen en fietstochten. Met de familie, de klas, de vereniging of de collega’s: ons aanbod heeft voor elk wat wils.

Op deze site vind je alles terug over zowel ons aanbod als onze gidsen. Bovendien kan je ons hier contacteren voor meer info of een afspraak. We wensen je een prettig en aangenaam bezoek aan onze streek!

Een rondleiding op maat, een offerte laten opmaken, inlichtingen opvragen of een ontmoeting met één van onze gidsen vastleggen?

Het kan allemaal: stel je vraag via het formulier en
we contacteren je zo spoedig mogelijk terug.

    Ja, ik sta toe dat GidsenPlus mijn gegevens verzamelt, zoals beschreven staat in de privacy policy.