GidsenPlus regio Leiestreek

Verhalen over bekende figuren, middeleeuws verleden, vergeten plaatsjes en prachtig landschap

GidsenPlus Leiestreek vzw werd in 2012 opgericht door enkele enthousiaste gidsen, vertellers en streekverkenners. Ondertussen tellen we een dertigtal leden met uiteenlopende profielen, kennis en interesses. Door onderlinge kruisbestuiving en het voortdurend inspelen op vragen van verenigingen, bedrijven en toeristische diensten bieden we steeds meer begeleide wandelingen, step- , fiets- en boottochten aan. Voor diverse doelgroepen, groot en klein, in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans

De Leiestreek in het algemeen vormt met zijn middeleeuws stadskernen, industriële erfgoedsites, heerlijke landschappen en natuurgebieden, godvergeten gaten, beruchte en beroemde creatievelingen een rijke voedingsbodem voor grote en kleine verhalen over verleden, heden en toekomst. Kortrijk in het bijzonder ondergaat een ware metamorfose.

Ontdek de Leiestreek en Kortrijk voor het eerst of kom er na lange tijd eens terug. Kies een rondleiding uit het aanbod van GidsenPlus en doe beroep op één van onze gidsen en vertellers. Verwondering zal je deel zijn.

GidsenPlus is een vereniging van individuen die elk een specifieke passie hebben voor ons cultureel en historisch erfgoed of voor natuur en landschap. Sommigen onder ons zijn geboren vertellers, anderen hebben dan weer een bijzondere kennis rond een bepaald thema opgebouwd en willen dat graag met jou delen.

Maatschappelijke zetel:
Sint-Godelievestraat 41, 8501 Kortrijk-Heule

Wij bieden je zowel op maat gemaakte gidsbeurten als standaardwandelingen en fietstochten

Met de familie, de klas, de vereniging of de collega’s: ons aanbod heeft voor elk wat wils.

Op deze site vind je alles terug over zowel ons aanbod als onze gidsen. Bovendien kan je ons hier contacteren voor meer info of een afspraak. We wensen je een prettig en aangenaam bezoek aan onze streek!

Rondleiding op maat
Dagtrip voor ogen? Zin in iets speciaals? Contacteer ons en wij maken samen met jou een rondleiding die voldoet aan jouw specifieke interesses of doelgroep.