GidsenPlus geselecteerd in call Kortrijk2030

GidsenPlus geselecteerd in call Kortrijk2030

De stad Kortrijk lanceerde een oproep naar verenigingen om projecten in te dienen die een voorzet naar Kortrijk Culturele Hoofdstad 2030 konden betekenen. “Vijftien ideeën werden gescreend op durf, vernieuwing en haalbaarheid”, zegt Jolle Desloover van Kortrijk2030. “We selecteerden zeven van hen om aan de slag te gaan. Ze dagen zichzelf uit en krijgen de kans hun idee uit te werken. Daar is 20.000 euro voor vrijgemaakt.”

Tot onze grote vreugde werd ook het door GidsenPlus ingediende project geselecteerd als een van die zeven. In samenwerking met Zorgcentrum H.Hart vzw (Budalys) dienden wij een project in, waarbij wij zelf onze rondleidingen brengen tot bij mensen die minder mobiel zijn. Voor deze personen is het immers vaak niet evident om nog een gidsbeurt van pakweg anderhalf uur mee te wandelen. Daarom keerden wij de rollen om en verwerkten onze gidsbeurten tot een reeks boeiende verhalen die worden ondersteund door allerlei fotomateriaal. Op die manier brengen wij onze gidsbeurten tot bij de bewoners van het woonzorgcentrum.

De eerste testsessies bleken een schot in de roos: er was volop interactie met de deelnemers die bij het zien en horen van onze verhalen heel wat herinneringen bovenhaalden uit hun eigen jeugd. Deze bemoedigende resultaten brachten er ons toe om ook met andere woonzorgcentra afspraken te maken en dit initiatief verder uit te rollen. Daarbij is deze erkenning en steun door Kortrijk2030 voor ons absoluut een echte opsteker.