Morris 100: schot in de roos

Morris 100: schot in de roos

Morris 100: schot in de roos

De retrospectieve tentoonstelling over Lucky Luke en zijn geestelijke vader Morris (Maurice Van Beveren) was een schot in de roos.

Niet minder dan 2545 bezoekers bezochten de Gotische Zaal van het Kortrijkse Stadhuis. Niet alleen inwoners uit Kortrijk, maar ook enthousiaste bezoekers uit Limburg, Antwerpen, Wallonië, Frankrijk, Nederland en zelfs Duitsland kwamen op bezoek. De exclusieve uitgave van het Lucky Luke album ‘Dokteur Doxey’s Zwarte Flaske’ in het Kortrijks, zal hier wellicht wel een rol in gespeeld hebben. De oplage van 300 exemplaren was dan ook volledig uitverkocht.

Daarnaast waren er figuranten van theater Antigone die de stripfiguren tot leven brachten. Dit tot groot jolijt van de kinderen die zich hadden ingeschreven voor de workshop tekenen of voor het bouwen van een reuze Lucky Luke in Lego.

Ook burgemeester Vincent Van Quickenborne en schepen van cultuur Axel Ronse waren aanwezig tijdens de openingsreceptie van dit project. Een echte opsteker dus voor gepassioneerd Morris-kenner Wim Bruynooghe en Geert Van Gheluwe, die dit project aanstuurden in samenwerking met de GidsenPlus werkgroep ‘Morris100’.